M19800 Хармоника

Сгъваемата плъзгаща се система, по-известна в България като „хармоника“, е идеално решение за остъкляване на големи отвори както за частни домове, така и за търговски обекти. При сгъване на всички крила вие използвате целия отвор без пречки за свободното преминаване, благодарение и на ниската долна релса, която може да се вкопае или да се монтира върху пода според нуждите на клиента.  Сгънатите крила заемат малко място в едната или и в двете страни според типологията на отваряне, която сте избрали.

Ние от фирма Линк изработваме висококачествени сгъваеми системи от алуминий с профилите на Alumil. За хармониката с прекъснат термомост използваме серия M19800, а за тази без топлоизолация/“студената“ използваме M9800. Разликата между двете системи е единствено в наличнието при M19800 на полиамиди, които делят профила на две, за прекъсване на термичния мост и няколко пъти по-добра топлоизолация.

Много голямо удобство и предимство на тези две системи на Алумил е възможността последното крило да бъде изработено като входна врата с отваряне навън или навътре.

Плъзгащите се панти са много здрави и с интересен дизайн, спцифичен за системата- комбинация на тефлонови плъзгащи се ролки и свързваща крилата панта в едно. Крилата се носят от горната релса, а долната релса е само водеща.

Системата е с две нива на уплънение със специални EPDM уплътнения и/или системни четки с висока плътност.

Може да избирате от богата гама цветове по RAL с матово или гланцово покритие, елоксации, както и сабле цветове.

Технически характеристики на серия M19800 и М9800Alumil:

  • Широчина на профил крило: 50 мм
  • Максимално тегло на сгъваемо крило: 125 кг
  • Максимална широчина на сгъваемо крило: 110 см
  • Коефицент на топлопреминаване на профила (само за М19800): Uf = 1.9W/m2K
  • Широчина на стъклопакет: от 24мм до 32мм
  • Водонепропускливост EN1027, EN12208: 4A (IFT)
  • Устойчивост на вятър EN12210: клас C1/B1 (IFT)
  • Въздухопропускливост EN12207: клас 3 (IFT)

Виж типологии