АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА

ALUMIL

alumil_logo

Разнообразие от алуминиеви системи на световно ниво в различни ценови сегменти

FINEASTRA

fineastra_logo_aluminii

Профилни системи с отлично качество на покритието и красиви геометрии на добри цени

REYNAERS

logo-large-new-web (1)

Доказано първокласно качество на профилни системи от Белгия с разнообразие на дизайна

Какво представлява и защо да изберете алуминиева дограма

Алуминиевите профили са здрави и съществременно сравнително олекотени, устойчиви са на тежки атмосферни влияния, земетресение и пожари. Предимството на алуминиевите врати и прозорци е, че те са неподатливи на температурни амплитуди – през горещото лято не се разширяват, а зимата не се свиват, което гарантира безпроблемна функционалност години наред.

Изключителната им здравина позволява да се произвеждат много големи по размери рамки без да се прави компромис със стабилността. Поддръжката им също е лесна – не се изискват специални препарати и редовна поддръжка за разлика от дървената дограма, почистване с влажна кърпа е достатъчно да върне блясъка на алуминиевата дограма.

Именно заради здравината, устойчивостта и лесната поддръжка алуминиевата дограма е предпочитана за остъкляване на промишлени, административни и офис сгради. Разбира се, алуминиевите врати и прозорци са идеално решение и за дома. Важно е обаче да се отбележи, че съществуват два типа алуминиеви профили:

  • Алуминиеви профили с прекъснат термомост
  • Т.нар. „студен“ алуминиев профил без прекъснат термомост

Тъй като алуминият е добър проводник на топлина, за да се избегнат топлинни загуби от дограмата, Линк предлагаме алуминиева дограма с прекъснат термомост. Какво всъщност означава това? Между вътрешната и външната част на профила се поставя полиамидна вложка, която предотвратява прякото пренасяне на топлина отвън навътре и обратно. По този начин се подобрява неколкократно коефицентът на топлопреминаване. Предлагаме и варианти на профилни системи, при които има добавени допълнителни изолатори - специална пяна например, в камерите на прекъсване на термомоста. Алуминиевите врати и прозорци с прекъснат термомост са идеални за външно остъкляване- на фасадата на сградата.

Алуминиевата дограма без прекъснат термомост, от друга страна, се използва най-често за изработка на интериорни конструкции-врати, витрини, прегради. Разбира се, когато топлоизолационните качества на дограмата не са от ключово значение, клиентът може да избере алуминиева дограма без прекъснат термомост и за външни позиции.

Много са решенията, които ние от Линк предлагаме от алуминиеви профили:

  • Прозорци с едноосово, двуосово и други типове отваряне
  • Входни, интериорни и димоуплътнени врати
  • Плъзгащи системи
  • Системи плъзгане с повдигане
  • Системи тип „Фолксваген“- придърпване с приплъзване
  • Слънцезащитни капаци/кепенци
  • Различни типове комарници- отваряеми, плъзгащи, ролетни, тип плисе

Изключително богат е изборът на цветове при алуминиевата дограма. Тя може да бъде боядисана във всички цветове по RAL, както и да имитира различни видове дърво. Стандартно на скалд поддържаме бяло, златен дъб, орех, венге и махагон. Поръчката на алуминиева дограма в цвят по RAL или нестандартна имитация на дърво се изпълнява в рамките на 10-15 дни повече от стандартната поръчка.

Фирма Линк работи с алуминиевите профили на гръцката Alumil, белгийската Reynaers и новата за пазара ни FineAstra. Насреща сме, за да ви помогнем в избора на система, подходяща за вашите нужди, бюджет и предпочитания.