Комарници

За да бъдете защитени от насекоми и да оставяте свободно отворени вашите врати и прозорци можете да изберете някои от вариантите ни за комарници.
Предлагаме изработка, доставка и монтаж на следните модели противонасекомни системи:

Статични и отваряеми на панти комарници

Статични и отваряеми на панти комарници от алуминиева рамка и мрежа.
Това са най-бюджетните комарници, но това не е за сметка на тяхната издръжливост и функционалност. Комарниците се състоят само от алуминиев профил или 17х25мм за прозорци и неголеми врати или 17х45мм голям профил за големи врати и UV устойчива мрежа в рамката.
На склад поддържаме бели, златен дъб, орех и венге профили. Можем да боядисаме прахово и конкретния RAL цвят по ваше изискване.

02_spannrahmen_vario[1]

Ролетни комарници

roleten-komarnik-ral

Основното предимство на ролетните комарници е, че когато не ги използвате, може да съберете мрежата в кутията горе. Така няма да виждате мрежа и ще удължите нейния живот. Съставните части на ролетния ни комарника са кутия 20х40мм по периметъра, водачи по двете височини, по които се движи мрежата нагоре-надолу, кутия, в която мрежата се съхранява и 2 броя дръжки и въженце, с които закопчавате и издърпвате мрежата. Предлагаме и добавяне на екстра спирачка, която прави събирането на мрежата по-плавно.

На склад поддържаме бели, златен дъб, орех и венге профили за ролетни комарници, Можем да боядисаме прахово и конкретния RAL цвят по ваше изискване.

Плъзгащи комарници

Този тип комарници са най-удобно решение, когато имате плзъгащи се врати и прозорци. Представляват плъзгащо се крило/-а на ролки и рамка релса, по която се движи крилото/-а. Добавят се и четки към височината на крилото за уплътняване към дограмата.

Можем да ви предполжим системно решение на Alumil или FineAstra с плъзгащи се комарници- с горно или долно водене, които са част от самата дограма. За целта трябва трябва да предвидите поставяне на комарник в момента на смяната на дограмата.

Плъзгащи комарници могат да се монтират и на вече монтирана дограма.
На склад поддържаме бели, златен дъб, орех и венге профили за ролетни комарници. Можем да боядисаме прахово и конкретния RAL цвят по ваше изискване.

M-350-ALUMIL-plazgasht-komarnik

Плисе комарници

ednostranno-plise

Безспорно най-красивият и луксозният тип комарник с много високо качество. Най-често клиентите избират плисе комарници за балконски врати- еднокрили или двукрили и големи плъзгащи се позиции. Много малко са клиентите, които избират плисета за прозорците си, тъй като ценово плисе комарникът е неколкократно по-скъп от стандартните противонасекомни продукти.

Изработените от нас плисета са с рамка от алуминиева кутия 20х40мм или кутия от 3 страни и нисък долен праг само 7мм за безпрепятствено преминаване. Отварящият голям вертикален профил служи и като вкопана дръжка с изчистен дизайн. Затварянето става посредством магнитната лента по цялата височина на отварящия профил. Може да поставяте мрежата във всяка една точка благодарение на хоризонталното движение и специалната система от задвижващи въжета. Плисираната мрежа е много здрава и в зоните на преминаване на въжетата отворите са подсилени, за да се гарантира дългият живот на продукта.

Предлагаме еднокрили, двукрили и реверсионни плисе комарници. Цветове- по RAL и дървесни имитации.