ПОКРИТИЯ ПРОФИЛИ

В 12-те си производства в 6 страни Алумил има общо 8 линии за прахово боядисване- 7 хоризонални и 1 вертикална, 3 линии за сублимация за дървесни имитации и специални цветове и 3 производства за покритие елоксация/анодизация. Постоянното качество се гарантира от постоянните проверки в напълно оборудваните им лаборатории.

Най-популярният метод за оцветяване на алуминиевите профили е електростатичното боядисване, т.нар прахово боядисване:

  • изключително широк обхват на цветове по RAL категоризацията и
  • типове покрития/текстури- Гланц, Мат, зърнести покрития- Структура и Сабле и други специални ефекти.

Линиите за прахово боядисване на Алумил са сертифицирани от GSB, QUALICOAT и SEASIDE CLASS и покритията на профилите са от най-високо ниво. Alumil профилите се предлагат с прахово покритие категория Qualicoat  Class 2 и Qualicoat Class 1 според изпитанията Флорида.

Препоръчително е за врати и прозорци, които ще са изложени на остри неблагоприятни атмосферни влияния- например на брега на море или океан, врати в затворени плувни басейни и др да се избере покритие Qualicoat Class 2.

Florida Test

Стъпките, които преминават алуминиевите профили, за да се боядисат прахово, са следните:

  1. Почистване на повърхонстта на суровите небоядисани профили
  2. Прахово пръскане, когато боята се полага електро магнитно чрез въздух под високо налягане
  3. Полимеризация- изпичането на прахово впръсканата боя в пещи

Ние от Линк често получаваме запитвания от клиенти, които искат дограмата да бъде с един цвят отвън и друг вътре. Това е напълно възможно, двуцветната дограма дава пълна свобода на архитекти и дизайнери за постигане на желаната визия на интериор и екстериор.

Ние може да изпълним всяко ваше желание за конкретен цвят по RAL и текстура на профили Алумил. С цел ръководство и препоръка от Alumil са разработили следните 2 каталога за цветове и текстури за прахово боядисване, които са съобразени с многогодишно натрупания опит и обратна връзка от клиенти с най-търсените и най-добре естетически изглеждащите цветове за алуминиева дограма.

Друга техника за нанасяне на покритие върху алуминиевите профили е елоксацията (анодирането). Това е електрохимичен процес, при който външния слой на алуминия приема трайна кристалоподобна форма и след това се боядисва. При тази техника, за разлика от праховото боядисване, покритието е част от самия алуминий и не стои темата с адхезията на боята с метала, елоксираният цвят не е отделен слой.

При елоксация крайният резултат е наситен метален цвят, много по-твърдо покритие, което е устойчиво на надраскване и има максимална защита от тежки климатични условия. Покриетието е буквално вечно без изменение в годините на първоначалния нюанс.

Ние от фирма Линк предлагаме всички 27 опции на елоксация на профили Алумил- цветово и тип текстура. Сред по-разпространените са натурална елоксация, бронзе, светло бронзе, кафяво, черно и медно. Що се отнася до нанасяне на текстурата- може да избирате между стандартната гладка, пясъкоструйна и четкосана.

TOP: По-скъпо, но изключително разумно решение за врати и прозорци, изложени на особено неблагоприятни условия, е едновременно елоксиране и прахово боядисване на алуминиевите профили. Линиите за елоксация на Alumil  са сертифицирани според световно признатия стандарт QUALANOD.

Третата технология за нанасяне на покритие е сублимацията. На практика сублимацията е прахово боядисване с едно допълнително поставяне на специално боядисано фолио след впръскване на боята и преди изпичане, което е отговорно за текстурата/краската, която се получава.

Всички прахови бои, които Alumil използва при сублимация, са Class 2 Superdurable според Florida изпитанията, което гарантира не повече от 2% изменение на нюанса за много дълъг период от време. Линиите за сублимация на Alumil  са сертифицирани според световно признатия стандарт QUALIDECO.

Дървесните имитации, които можем да ви предложим, са общо 21. Примери са орех, дъб, череша и много други, сред които гарантирано ще намерите вашето покритие.

Основното предимство, което получавате при избора на алуминиева дограма с покритие с дървесен ефект, е съчетанието на здравината, издръжливостта и непроменливото покритие, характерно за алуминиевите профили и топлият дървесен вид на дървената дограма.