M15000 Димоуплътнени врати

Сама по себе си серия M15000 e студена алуминиева система с изключителна здравина благодарение на много дебелите стени на алуминиевия профил. Именно заради тази и характеристика системата е предпочитана, когато се цели висока сигурност срещу взлом или големи ветрови натоварвания. M15000 BR (burglar resistant) вратите например се използват за входни и междинни врати в банки и обществени сгради, където сигурността защитата от взлом са от първостепенна важност. Изпитанията за противовзломност на M15000 BR дават WK2 резултат.

Най-много поръчки със система M15000 ние от Линк изработваме, когато става въпрос за димоуплътнени врати със или без антипаник механизми, каквито законодателството изисква за обществени сгради, офиси, хотели, жилищни сгради с цел да се изолират напълно пространства от пожарен дим и да може да се евакуират безопасно хората. Система M15000 RS е една от много малкото алуминиеви системи на световния пазар, която е изцяло сертифицирана за димоуплътненост от института ift Rosenheim и изпитанията са международно признати. Повечето алуминиеви системи на други компании единствено успяват да покрият изискванията на българското законодателство в тази посока без да имат сетификати от изпитания, кактвито имат вратите ни Алумил М15000 RS. Това е и причината точно тази система за димоуплътненост да се търси от европейските ни клиенти.

За димоуплътнеността на вратите M15000 RS отговарят автоматично падащия праг при затваряне на вратата, с което се изолира напълно преминаването на кислород от едното помещение в другото, специалният дизайн с безфалцово покриване каса-крило и съответните панти, специалния патрон и самозатварящия автомат.

Типологиите на димоуплътнената система са напълно развити и ние от Линк можем да изработим единични противодимни врати, двукрили, с неотваряеми части и с надстройки.

Технически параметри на M15000 RS:

  • Широчина на каса: 50 мм
  • Широчина на крило: 50 мм
  • Максимална носимост на крило: до 180 кг
  • Възможност за вграждане на 40 мм дебело стъкло/стъклопакет