Безпрофилно остъкляване

БЕЗПРОФИЛНО ОСТЪКЛЯВАНЕ

Голям е казусът дали да затворите терасата/верандата си в името на топлина и уют, но за сметка на панорамната гледка или да я оставите отворена и да се наслаждавате на външния свят без да виждате алуминиеви или ПВЦ рамки.

Безпрофилното остъкляване е точното решение в този случай. Единсвените алуминиеви профили, които ще виждате за закрепване на стъклата и движещите механизми, са хоризонтално долу и горе,а по вертикалите между отделните стъкла има само тънки профили и гледката ви остава непрекъсната.

Факт е, че системите за безпрофилно остъкляване нямат добрите топлоизолационни параметри на стандартната дограма със стъклопакет, но за балкони, веранди и заведения са много подходящи поради атрактивната си модерна и изчистена визия и изолирането от директни външни атмосферни влияния.

Стъклата, които се използват са или ламинирани/триплекс/ или закалени, за да се гарантира сигурността и безопасността на живущите. При евентуално счупване при триплекса парчетата стъкло не падат благодарение на фолиото между стъклата. Ако пък сте избрали закалено стъкло- първо, то е 5 пъти по-здраво от незакаленото и се чупи много трудно и второ, при евентуално счупване стъклото става на сол и не застрашава живущите от наранявания.

Два са вариантите, които ние от Линк предлагаме за панорамно остъкляване.

  • Системата, която е по-подходяща за балкони и тераси, е система на една масивна релса, при която стъклата се прибират в една от двете страни и се паркират перпендикулярно /на 90 градуса/ спрямо релсата. Благодарение на това вие използвате напълно светлия отвор. Носещата релса е горната, като крилата са закрепени към нея посредством здрави ролки. Долната релса служи само за насочване на подвижните крила.
  • Втората система е подходяща най-вече за заведения и веранди. Подвижните крила се движат на 5 релси и се се събират в една от двете страни. Долната релсата е изключително ниска- само 8мм, което позволява безприпятствено преминаване. Тук тежестта на на крилата се поема от долната релса и крилата се движат на усилени колела в каналите и.

Както профилите, така и стъклата могат да бъдат в разнообразни цветове и нюанси, което ви позволява да съчетаете безпрофилното остъкляване с останалата част от дома или офиса изцяло по ваш вкус.