Aluplast серия Energeto

Серията Energeto е комплекс от изключително иновативни и интелигентни решения за вашите врати и прозорци. Предимствата на тази серия са превъзходна топлоизолация, сигурност, шик дизайн и устойчивост. Три са ключовите технологии, които се прилагат при тази система:

  • bonding inside
  • powerdur inside
  • foam inside

 

При технологията bonding inside стъклопакетът се залепва чрез специално лепило към крилото. На първо място, това прави излишно поставянето на метална армировка в крилото, тъй като носещата функция се поема от стъклопакета. Същевременно това намалява тежестта на рамката с до 60%. Силната връзка между стъклопакета и крилото свежда до минимум риска от изкривяване и провисване на крилото. Допълнително, слепването увеличава защитата срещу взлом– то прави невъзможно стъклопакетът да бъде изваден от крилото. Непосредственото свързване крило-стъклопакет подобрява и акустичната изолация. Не на последно място, благодарение на bonding inside прифилът е с около 10мм по-нисък, което увеличава остъклената площ и прави дома по-светъл.

Технологията Powerdur® представлява спциална пластмаса, подсилена със стъклени влакна. Използвайки профили с тази технология, отпада необходимостта от добавянето на стоманена армировка в касата. Това значително подобрява топлоизолационните качества на профила спрямо нормалния профил, тъй като стандартната метална армировка се характеризира със своята висока топлинна проводимост.  Прозорците energeto® са „най-топлите” прозорци в своя клас благодарение на тази технология. Важно предимство е и същественото олекотяване на профила, което е предимство както за нас, така и за клиентите ни. Отстраняването на металните подсилващи елементи дава възможност да се достигне коефициент на топлопреминаване на рамките до Uf = 0,94 W/m²K.

Третата технология foam inside представлява запълване на централната голяма камера на крилото и касата със специална полиуретанова пяна, която е доказано добър топлоизолатор. Избирайки и тази технология за вашия прозорец или врата си гарантирате изключителен коефицент на топлоизолация на рамката- до  Uf = 0,79 W/m2K. По този начин общият коефицент на целия прозорец с висококачествен стъклопакет може да достигне до Uw = 0,61 W/m2K. Неслучайно линията energeto® 8000 с foam inside има издаден сертификат от Института „Пасивна къща“ в Дармщат, Германия, с който Института я препоръчва като отлично техническо решение за пасивните сгради.

Серия energeto предлага 4 линии профили с широчина на касата 70мм и 85мм. Клиентът може да избере между профил със стандартно двойно или допълнително трето уплътнение. Предлага се и профил-крило energeto 5000 view, който остава скрит зад касата и по този начин остъклената част става по-голяма и се създава впечатление за изчистен и модерен, минималистичен дизайн на дограмата. Ето и 4-те линии, от които може да изберете за вашите energeto врати и прозорци:

  • energeto® 4000
  • energeto® 5000
  • energeto® 5000 view
  • energeto® 8000

bonding inside

Aluplast_Product_Stills_Fluegel_bonding_inside

powerdur inside

Aluplast_Product_Stills-Rahmen_powerdur_inside

foam inside

Aluplast_Product_Stills_Fluegel_bonding_inside_foam